SoftUni România Blog: Învață Programare

Lecții gratuite de programare, antrenamente, cursuri, videoclipuri (Java, JavaScript, Python, C#, PHP, C++) de la SoftUni

Code to SuccessFEATUREDFreeInterviewProgrammingSoftware EngineeringWeb Development

„Programarea îmi oferă sentimentul de infinit și cred că am găsit cea mai satisfăcătoare profesie“ – Simeon Radev

Astăzi împărtășim povestea lui Simeon Radev – unul dintre studenții de succes ai Software University. Înainte de a deveni programator, el s-a ocupat de analize financiare.  În mod treptat, acestea l-au dus la programare datorita căutărilor sale  de diferite moduri de  optimizare a lucrului. Mai multe informații interesante cu privire la dezvoltarea sa personală puteți găsi în răspunsurile întrebărilor pe care i-am pus:

Ce fapte interesante despre tine poți împărtăși cu noi?

Mă cheamă Simeon Radev și am 29 de ani. Înainte de a deveni un programator mă ocupam de prelucrarea unor cantități uriașe de date utilizând Excel. În timpul căutării unei soluții inteligente pentru automatizarea proceselor plictisitoare, eu am găsit puterea programării. Prin intermediul programării, în fața mea s-au ivit numeroase oportunități. Niște oportunități care nu au fost limitate doar la analizele financiare. Aplicabilitatea și sentimentul de infinit m-au atras la domeniul IT și pot spune cu încredere că am găsit cea mai satisfăcătoare profesie, precum și hobby-ul meu preferat.

De ca ai ales Software University?

Am hotărât să mă înscriu la Software University după ce am citit un interviu cu Svetlin Nakov. În urma primelor sesiuni m-am inspirat și am hotărât să termin până la capăt studiile mele. Anul acesta am obținut diploma mea pentru profesia C# Web Developer și sunt foarte mulțumit de drumul parcurs. Ambianța a fost motivantă, informală și foarte productivă.

Care este limbajul de programare tău preferat?

N-aș spune că am un limbaj de programare preferat, dar cu siguranță îmi place mult limbajul C#. Probabil e așa, fiindcă am scris cel mai mult cod în C# și cred că este un limbaj potrivit pentru programatorii începători ca mine.

În afară abilităților de programare, ce alte abilități ai reușit să dobândești?

Am învățat să fiu răbdător, disciplinat și în mare măsură am însușit gândirea algoritmică.

Cu ce t-a ajutat SoftUni din punctul de vedere al carierei tale și unde te vezi în 5 ani?

Cursurile la SoftUni mi-au oferit o bază tehnică stabilă pe care pot construi cariera mea. În mod literal, nu a fost nici un lucru excesiv în program. În timpul procesului de învățare am însușit abilitățile de a învăța și a căuta informațiile în mod eficient. După ce am absolvit programul, centrul de carieră a trimis recomandările mele către potențialii angajatori. Astfel am reușit să-mi găsesc jobul la Indeavr – o companie parteneră a Software University.

În cinci ani mă văd ca un programator cu cunoștințe solide care continuă să fie mulțumit de profesia sa.

Care este sfatul tău către toți studenții viitori care urmează să-și  înceapă studiile la Software University?

I-aș sfătui pe cursiștii viitori să nu se simte preocupați dacă din când în când au dificultăți. Nu e înspăimântător să faceți un pas înapoi și să încercați din nou- rezultatul merită eforturile voastre!

Pentru mai multe povești de succes, urmăriți noua rubrică  “Code to success”! Dacă aveți și voi o poveste inspirată pe care doriți s-o împărtășiți cu noi, ne puteți scrie la adresa de email [email protected]. Iar dacă doriți să fiți la locul studenților noștri de succes, faceți primul pas aplicând pentru cursul gratuit Programming Basics de  AICI.