SoftUni România Blog: Învață Programare

Lecții gratuite de programare, antrenamente, cursuri, videoclipuri (Java, JavaScript, Python, C#, PHP, C++) de la SoftUni

Code to SuccessFEATUREDFreeInterviewProgrammingSoftware EngineeringTrainingsWeb Development

“Oportunitățile pe care le oferă programarea sunt infinite!”

În rubrica noastră dorim să împărtășim interviurile inspirate cu unii dintre cei mai de succes studenți ai noștri, oferindu-vă oportunitatea de a afla mai multe despre ei- cum au aflat că programarea este în sângele lor, ce i-a motivat să se dezvolte, care au fost provocările lor cele mai mari și alte chestii interesante. “Oportunitățile pe care le oferă programarea sunt infinite!” Care este planul de carieră al lui Teodor, nu ratați să citiți în rândurile următoare!

Bună, Teodor! Te-ai  putea prezenta cu câteva cuvinte cititorilor blogului nostru?

Bună, mă numesc Teodor Kalev. Am absolvit cele două programe profesionale – Java și Javascript și acum dezvolt software bancar pentru o companie străină.

Ce t-a atras la programare și ai un limbaj de programare preferat?

Ceea ce m-a atras la programare a fost faptul că aceasta este peste tot. În fiecare zi învăț lucruri noi, iar oportunitățile sunt infinite!

Care dintre cursurile programului a fost cel mai util pentru tine și de ce?

Cel mai util pentru mine a fost cursul Java Web, fiindcă în cadrul acestui curs mi-am dezvoltat un proiect propriu care a cuprins toate cunoștințele mele dobândite în timpul cursurilor și modurilor anterioare.

De ce ai ales Software University și care a fost ambianța în timpul studiilor?

Am absolvit universitatea cu o specializare în domeniul telecomunicațiilor, dar am avut dorința să mă ocup de programare. După ce m-am familiarizat cu ideile și curriculumul Software University, am hotărât că numeroasele teme, videoclipuri, prezentări și proiectele practice sunt exact ceea ce îmi trebuie! Ambianța a fost extrem de prietenoasă.

Care a fost cea mai mare dificultate pentru tine în timpul programului?

Uneori mi-a fost greu să înțeleg pe deplin unele dintre condițiilor problemelor de rezolvat. În practică, precum și în unele dintre cursuri, este greu să se înțelege ce exact dorește clientul ( sau autorul problemei).

Care sunt programatorii mai buni – bărbații sau femeile?

În echipa mea femeii sunt mai multe, dar nu cred că unul dintre cele două sexe poate fi denumit cu unanimitate ca mai fiind  bun în domeniul programării.

Ce abilități, în afară de cele de programare, ai reușit să dobândești la Software University?

Mi-am dezvoltat gândirea logică și algoritmică.

Diploma de la Software University te-a ajutat să-ți găsești cariera?

Da, diploma m-a ajutat. În compania în care lucrez mai sunt și alți studenți care au absolvit Software University.

Unde te vezi peste 5 ani în plan profesional?

Cred că voi fi ajuns la poziția de  team leader, iar în visurile mele mai curajoase mă văd ca un arhitect software.

Și, în sfârșit – care este sfatul tău către toți studenții viitori care urmează să-și  înceapă studiile la Software University?

Fiți răbdători și plini de voință! Începutul poate fi greu pentru oamenii fără nici o experiență anterioară, dar la sfârșit totul își găsește locul potrivit. Fiecare lecție a cursului aseamănă unei bucăți ale puzzle-lui,  al cărei loc adeseori rămâne necunoscut aproape până la sfârșit. De ce e acolo și unde trebuie să fie pusă…totul arată complicat. La finalul cursului, când vă amintiți despre  lucrurile grele, veți realiza că acestea nu mai reprezintă o dificultate pentru voi 🙂

Pentru mai multe povești de succes, urmăriți noua rubrică  “Code to success”! Dacă aveți și voi o poveste inspirată pe care doriți s-o împărtășiți cu noi, ne puteți scrie la emailul [email protected]. Iar dacă doriți să fiți la locul studenților noștri de succes, faceți primul pas aplicând pentru cursul gratuit Programming Basics de  AICI.