SoftUni România Blog: Învață Programare

Lecții gratuite de programare, antrenamente, cursuri, videoclipuri (Java, JavaScript, Python, C#, PHP, C++) de la SoftUni

Code to SuccessFEATUREDFreeInterviewProgrammingSoftware EngineeringTrainingsWeb Development

“Am ales Software University din cauza libertății oferite de curriculum”

În rubrica noastră dorim să împărtășim interviurile inspirate cu unii dintre cei mai de succes studenți ai noștri, oferindu-vă oportunitatea de a afla mai multe despre ei- cum au aflat că programarea este în sângele lor, ce i-a motivat să se dezvolte, care au fost provocările lor cele mai mari și alte chestii interesante. Cred că cunoștințele pe care le-am dobândit la SoftUni m-au ajutat mai mult decât certificatele., împărtășește Martin. Ce l-a atras la programare? Nu ratați să citiți în rândurile următoare!

Bună, Maritn! Te-ai  putea prezenta cu câteva cuvinte cititorilor blogului nostru?

Bună, eu sunt Martin, am 21 de ani și sunt din Smolyan.

Ce t-a atras la programare și ai un limbaj de programare preferat?

Pasiunea mea pentru tehnologii și dorința mea de a dezasambla și de a înțelege cum funcționează totul.

Care dintre cursurile programului a fost cel mai util pentru tine și de ce?

Cred că toate cursurile au fost utile dar cel mai utile pentru mine au fost cele privind programarea orientată pe obiecte unde am învățat bunele practici pentru structurarea  codului pe care îl scriu, astfel încât să poată fi lizibil, ușor de întreținut și de extins.

De ce ai ales Software University și care a fost ambianța în timpul studiilor?

Am ales SoftUni din cauza libertății pe care o oferă curriculumul și modului în care este predat materialul didactic. Ambianța a fost plăcută și motivantă.

Care a fost cea mai mare dificultate pentru tine în timpul programului?

Mi-a fost greu când m-am confruntat pentru prima dată cu structurile de date, clasele și metodele (Tech Module). Am avut nevoie de mai mult timp pentru a înțelege și a însuși noile informații.

Ce abilități, în afară de cele de programare, ai reușit să dobândești la Software University?

Să gândesc rațional. Să aplic niște elemente ale programării în viața reală și să găsesc soluțiile tuturor problemelor.

Diploma de la Software University te-a ajutat să-ți găsești cariera?

Cred că cunoștințele pe care le-am dobândit la SoftUni au fost mult mai folositoare decât certificatele.

Unde te vezi peste 5 ani în plan profesional?

Nu știu, dar sper că după cinci ani voi fi un profesionist mai bun și că lucrul meu va ajuta toți oamenii.

Și, în sfârșit – care este sfatul tău către toți studenții viitori care urmează să-și  înceapă studiile la Software University?

Să se pregătească pentru distracție și multe cunoștințe. Să rezolve toate problemele din cadrul lecțiilor și exercițiilor, fiindcă cel mai ușor mod de a învăța ceva este de a o face de mai multe ori. Să folosească mereu Google și Stack Overflow.

Pentru mai multe povești de succes, urmăriți noua rubrică  “Code to success”! Dacă aveți și voi o poveste inspirată pe care doriți s-o împărtășiți cu noi, ne puteți scrie la adresa de email [email protected]. Iar dacă doriți să fiți la locul studenților noștri de succes, faceți primul pas aplicând pentru cursul gratuit Programming Basics de  AICI