SoftUni România Blog: Învață Programare

Lecții gratuite de programare, antrenamente, cursuri, videoclipuri (Java, JavaScript, Python, C#, PHP, C++) de la SoftUni

Code to SuccessFEATUREDFreeInterviewProgrammingSoftware EngineeringTrainingsWeb Development

“Universitatea doar vă arată drumul. Cum și cât de departe veți ajunge, depinde în totalitate de voi înșivă!

În rubrica noastră dorim să împărtășim interviurile inspirate cu unii dintre cei mai de succes studenți ai noștri, oferindu-vă oportunitatea de a afla mai multe despre ei- cum au aflat că programarea este în sângele lor, ce i-a motivat să se dezvolte, care au fost provocările lor cele mai mari și alte chestii interesante. Universitatea doar vă arată drumul. Cum și cât de departe veți ajunge, depinde în totalitate de voi înșivă!”, împărtășește  Yuliyan. Ce l-a atras la programare? Nu ratați să citiți în rândurile următoare!

Bună, Yuliyan! Te-ai  putea prezenta cu câteva cuvinte cititorilor blogului nostru?

Bună! Mă numesc Yuliyan Rusev și am 29 de ani. Sunt muzician, dar vocația mea este să fiu programator.

Ce t-a atras la programare și ai un limbaj de programare preferat?

Întotdeauna am avut un interes puternic pentru tehnologii, iar primul meu calculator a fost Pravets 16… Din păcate, atunci nu-mi plăcea atât de mult  programarea, preferam doar să fac niște bannere pe care să le imprim cu imprimanta părinților mei care a fost atât de zgomotoasă încât putea să trezească chiar și vecinii noștri. Acum limbajul meu preferat este C++.

Care dintre cursurile programului a fost cel mai util pentru tine și de ce?

Cursurile de C#, Java și JavaScript – mai ales din cauza că proiectele de echipă au fost legate de crearea unor jocuri mici, iar interesul meu pentru acest domeniu a fost întotdeauna imens.  

De ce ai ales Software University și care a fost ambianța în timpul studiilor?

Am ales Software University din câteva motive: Timpul- tocmai în momentul în care am hotărât că cariera muzicală nu este potrivită pentru mine, la SoftUni a început cursul “Programming Basics”. Probabil cel mai important motiv a fost faptul că o prietena a mea mi-a recomandat foarte mult Software University atunci când trebuia să aleg unde să-mi încep studiile.

Ce abilități, în afară de cele de programare, ai reușit să dobândești la Software University?

Am învățat că ca să reușesc în orice profesie, trebuie să lucrez și să mă perfecționez în continuare.

Unde te vezi peste 5 ani în plan profesional?

 Cred că voi urmări interesele și scopurile mele în domeniul jocurilor. Am avut norocul și fericirea să devin parte din echipa Ubisoft Sofia acum aproape 3 ani. Mă voi bucura dacă și în următorii 5 ani voi face parte din aceeași familie mare.

Și, în sfârșit – care este sfatul tău către toți studenții viitori care urmează să-și  înceapă studiile la Software University?

Fiți îndrăzneți! Îmi voi permite să citez cuvintele unei  profesoare ale mele  din perioada în care studiam muzică:  ” Universitatea doar vă arată drumul. Cum și cât de departe veți ajunge, depinde în totalitate de voi înșivă!”. Eu nu am ajuns departe pe drumul muzicii, dar în programare am reușit să găsesc cel potrivit pentru mine, atât cu ajutorul SoftUni, cât și datorita dorinței și eforturilor mele:)

Pentru mai multe povești de succes, urmăriți noua rubrică  “Code to success”! Dacă aveți și voi o poveste inspirată pe care doriți s-o împărtășiți cu noi, ne puteți scrie la emailul [email protected]. Iar dacă doriți să fiți la locul studenților noștri de succes, faceți primul pas aplicând pentru cursul gratuit Programming Basics de  AICI.