SoftUni România Blog: Învață Programare

Lecții gratuite de programare, antrenamente, cursuri, videoclipuri (Java, JavaScript, Python, C#, PHP, C++) de la SoftUni

Code to SuccessFEATUREDFreeInterviewProgrammingTrainingsWeb Development

“Toate cursurile din cadrul programului sunt folositoare și au o orientare practică!”

În rubrica noastră dorim să împărtășim interviurile inspirate cu unii dintre cei mai de succes studenți ai noștri, oferindu-vă oportunitatea de a afla mai multe despre ei- cum au aflat că programarea este în sângele lor, ce i-a motivat să se dezvolte, care au fost provocările lor cele mai mari și alte chestii interesante. “Cu munca grea, totul poate fi realizat!” Nu ratați să citiți în rândurile următoare ce alte abilități în afară de programare a dobândit Ivaylo!

Bună, Ivaylo! Te-ai  putea prezenta cu câteva cuvinte cititorilor blogului nostru?

Mă numesc Ivqylo Goranov, am 34 de ani și locuiesc în Varna. Am absolvit specialitatea „Informatică” acum câțiva ani, dar atunci am hotărât să mă ocup de o altă profesie cu totul diferită. Acum 3 ani am decis să lucrez ca programator. A trecut ceva timp de la studiile la universitate, iar tehnologiile se dezvoltă repede și de fapt am avut nevoie de a actualiza și de a perfecționa cunoștințele mele și astfel am ajuns la Software University. După un an și jumătate de pregătire, am început să lucrez ca programator la Varna. De puțin peste jumătate de an fac parte din echipa Bulpros – una dintre cele mai bune companii IT din Bulgaria, în biroul lor recent deschis la Varna.

Ce t-a atras la programare și ai un limbaj de programare preferat?

Am programat cu Java, C#, JavaScript. Nu am o experiență atât de mare cu celelalte limbaje pentru a-l defini pe unul preferat . C# și Java sunt în mare măsură identice, dar aș alege C# din ambeleJavaScript este specific  front- end-ului. La programare m-a atras nivelul salariilor.

Care dintre cursurile programului a fost cel mai util pentru tine și de ce?

Toate cursurile din cadrul programului sunt folositoare și nu cred că sunt cursuri inutile. Pregătirea este extrem de practică. „Structuri de date” este un curs suplimentar, dar foarte util. M-a ajutat să-mi dau seama cum funcționează bazele de date, cum să scriu cod care nu provoacă probleme de performanță.

De ce ai ales Software University și care a fost ambianța în timpul studiilor?

În timp ce căutam pe Google cursuri de programare, mai întâi am găsit cărțile lui Svetlin Nakov și colegilor săi – “Bazele programării” cu C# și Java. Am văzut videoclipurile lecțiilor lui Nakov. Mi-a plăcut foarte mult ca trainer din mai multe motive, inclusiv datorită  faptului că întotdeauna atrage atenția cu povești amuzante. Așa că am ales Universitatea Software din cauza domnului  Nakov.

Care a fost cea mai mare dificultate pentru tine în timpul programului?

Mi-a fost greu să combin învățarea cu grija pentru fiica mea care avea mai puțin de un an când am început.

Ce abilități, în afară de cele de programare, ai reușit să dobândești la Software University?

În afară cursurilor specializate, Software University vă va pregăti și cu privire la procesul de aplicare pentru un loc muncă în domeniul programării care este foarte specific și diferit în comparație cu celelalte profesii.

Diploma de la Software University te-a ajutat să-ți găsești cariera?

Nu am obținut încă o diplomă de la Software University. După ce am început, am o oportunitate limitată de a călători la Sofia pentru examene. Cu toate acestea, intenționez să finalizez treptat puținele examene care rămân. În general, pregătirea a fost un ajutor extraordinar în găsirea unui job.

 Unde te vezi peste 5 ani în plan profesional?

Sunt convins că profesia programatorului este promițătoare pentru oamenii care lucrează și va ocupa un loc tot mai mare în economia țării. Pentru următorii 15 ani, cu siguranță intenționez să lucrez în domeniul programării. Dacă profesia încetează  să fie profitabilă, ceea ce nu cred momentan, mă voi recalifica. Cu munca grea, totul poate fi realizat!

Și, în sfârșit – care este sfatul tău către toți studenții viitori care urmează să-și  înceapă studiile la Software University?

Pe vremuri, instructorul de fitness Mike Karpenko mi-a făcut o mare impresie cu o frază pe care o repeta: „Rezultatele nu se fac în zona ta de confort”. Această frază s-a învârtit în ultima perioadă pe rețelele de socializare, dar există o mare cantitate de adevăr în ea. Atâta timp cât nu o luați doar ca o frază uscată.

Pentru mai multe povești de succes, urmăriți noua rubrică  “Code to success”! Dacă aveți și voi o poveste inspirată pe care doriți s-o împărtășiți cu noi, ne puteți scrie la emailul [email protected]. Iar dacă doriți să fiți la locul studenților noștri de succes, faceți primul pas aplicând pentru cursul gratuit Programming Basics de  AICI.