SoftUni România Blog: Învață Programare

Lecții gratuite de programare, antrenamente, cursuri, videoclipuri (Java, JavaScript, Python, C#, PHP, C++) de la SoftUni

Code to SuccessFEATUREDInterviewLATESTSoftware EngineeringTrainingsWeb Development

Code to success: Avocatul care a devenit un programator de succes– Zlatko Rusev

Vă prezentăm Zlatko Rusev – el este un entuziast al tehnologiei care a аbsolvit studiile sale în specialitățile C# și  JavaScript Web Developer ale Software University. Nu ratați să citiți în rândurile următoare  ce alte lucruri interesante ne va povesti el:

„Sunt aici pentru a inspira și încuraja toți cei care cred că nu este posibil să fie însușit de la zero un domeniul pe deplin nou. Am absolvit Facultatea de Drept și aproape am devenit un avocat, dar pasiunea mea pentru tehnologiile software a fost mai puternică decât dorința de a citi cărțile groase juridice. Cred că fiecare tehnologie își are propriile farmec și logică. Am început să mă ocup de programare abia acum patru ani. Pregătirea mea a început cu unele tehnologii mai ușoare, precum VBA, unde m-am ocupat de automatizarea aplicațiilor informatice de birou și s-a încheiat cu  cursurile profesionale ale Software University.“

Prima întâlnire a lui Zlatko cu SoftUni

Zlatko a aflat despre SoftUni de la niște prieteni ai săi care atunci erau studenți la SoftUni. El a ales forma de pregătire  online, fiindcă a crezut că aceasta este oportunitatea ideală de a îmbina ziua de lucru standard cu pregătirea profesională de calitte.  Un fapt interesant este că el este singurul dintre prietenii  săi care a reușit să-și finalizeze studiile la SoftUni.

Ce a oferit Software University lui Zlatko?

„Eu sunt mare fan al SoftUni, deoarece în timpul fiecărui curs trainerii ne-au demonstrat  niște tehnici specifice de utilizare a respectivei tehnologii care sunt preluate direct de  cele mai bune practici ale domeniului de afaceri. Doar lipsa de timp m-a împiedicat de câteva ori, dar am reușit datorită perseverenței mele și cred că aceasta este „cheia succesului”.

Zlatko adaugă și că în timpul studiilor sale el a dobândit și alte abilități valoroase, cum ar fi munca în echipă. El a învățat cum să aplice tehnologiile în mod tradițional, dar și într-un mod mai neobișnuit, ceea ce îl ajută să rezolve problemele mai eficient, și tocmai acesta e scopul principal.

Mai mult despre dezvoltarea lui, visurile și sfaturile sale pentru viitorii studenți

La întrebarea unde se vede peste 5 ani în plan profesional, Zlatko ne-a răspuns cu entuziasm: „Coding and having fun 😊”.

Iată și sfatul lui pentru toți studenții viitori ai SoftUni:

„Fiți persistenți și perseverenți. Este greu doar până ce vă modificați modul de gândire și începeți să priviți problemele dintr-un unghi diferit. Și nu la ultimul loc – n-aveți ce să așteptați. La Software University este loc pentru toată lumea. :)“

Pentru mai multe povești de succes, urmăriți noua rubrică  “Code to success”! Dacă aveți și voi o poveste inspirată pe care doriți s-o împărtășiți cu noi, ne puteți scrie la adresa de email [email protected]. Iar dacă doriți să fiți la locul studenților noștri de succes, faceți primul pas aplicând pentru cursul gratuit Programming Basics de  AICI.