SoftUni România Blog: Învață Programare

Lecții gratuite de programare, antrenamente, cursuri, videoclipuri (Java, JavaScript, Python, C#, PHP, C++) de la SoftUni

C#LATESTProgrammingSoftware EngineeringTrainingsUncategorized

Trei motive din care să vă înscrieți la un curs C#

Varietatea de limbaje de programare în zilele noastre este atât de mare, încât o persoana începătoare s-ar fi orientat cu greu pe ce cale să ia. De fapt, orice limbaj de programare ar fi potrivit, dar sunt unele limbaje cu  „scop general“, ceea ce înseamnă că toate acestea sunt la fel de potrivite pentru rezolvarea unui set de probleme generale, dar au totuși avantaje într-un aspect sau altul. Unul dintre aceste limbaje este C#. Avantajele înscrierii la cursul C# sunt următoarele:

Un accent mai mare asupra scrierii de cod

O parte extrem de importantă din programare este optimizarea codului scris sau altfel spus, de alocarea de memorie pentru acțiunile programului, gestionarea acestuia și așa mai departe. În cazul limbajelor de nivel scăzut (cum ar fi Assembly), aceste instrucții sunt setate în paralel cu scrierea codului, ceea ce înseamnă că programarea în aceste limbaje necesită să aveți cunoștințe asupra dispozitivului și modul în care au fost conectate componentele, câtă memorie este necesară diferitelor operațiuni și cum să le alocați memoriei disponibile. Adică, nu vă puteți concentra doar pe logica programării, ci trebuie să luați în considerare și o mulțime  de alte lucruri.

La limbajele de nivel înalt printre care putem enumera și C# situația nu este la fel. Aceste limbaje vă permit inițial să vă concentrați asupra logicii programării fără să vă preocupați  de lucruri precum  memoria și setările programului.

O varietate de instrumente

C# este un limbaj de programare popular, fiindcă are o mentenanță extrem de bună. Pentru acesta există numeroase cadre de lucru (frameworks), biblioteci și instrumente, precum și cursuri C#. În plus, trebuie să avem în vedere și faptul că toate aceste lucruri beneficiază de mentenanța Microsoft, ceea ce înseamnă că sunt fiabile, eficiente și, prin urmare, vă puteți realiza ideile mult mai repede decât ați anticipat (bineînțeles,  nu fără eforturile și talentul Dvs.). De asemenea, La SoftUni puteți găsi multe tutoriale C# și vă puteți înscrie la cursul de programare C#. Toate acestea îl fac pe C# un limbaj de programare util pentru rezolvarea unei game foarte largi de probleme.

C# este un limbaj flexibil

În cazul celorlalte limbaje de programare, construirea unei aplicații complete de multe ori poate necesita combinarea de două sau trei limbaje/tehnologii. Cu  C# acest lucru rămâne în trecut. Fiind un limbaj cu scop general, C# poate fi utilizat pentru orice care vă vine în minte: de la site-uri web la aplicații desktop și jocuri, chiar și aplicații mobile.

Totuși, vă deranjează faptul că nu știți de unde să începeți să învățați acest limbaj de programare și cum? Nu vă deranjați, pentru că am pregătit în special cursul online de programare „Programming Basics”, care este pe deplin gratuit! Aplicați acum!