SoftUni România Blog: Învață Programare

Lecții gratuite de programare, antrenamente, cursuri, videoclipuri (Java, JavaScript, Python, C#, PHP, C++) de la SoftUni

Back-EndC#Code to SuccessFreeFront-EndInterviewProgrammingWeb Development

“Am văzut cursul gratuit de programare și am hotărât să încerc. Astfel am aflat că aceasta este profesia mea viitoare!”

În rubrica noastră dorim să împărtășim interviurile inspirate cu unii dintre cei mai de succes studenți ai noștri, oferindu-vă oportunitatea de a afla mai multe despre ei- cum au aflat că programarea este în sângele lor, ce i-a motivat să se dezvolte, care au fost provocările lor cele mai mari și alte chestii interesante. “Am învățat cum să fiu consecvent în acțiunile mele și să-mi organizez sarcinile în mod corect. Datorită proiectelor de echipă am învățat să lucrez în echipă și să-mi  exprim corect ideile și înțelegerile, ceea ce este de o mare importanță pentru succesul în mediul de lucru.”, spune Jean. Nu ratați să citiți în rândurile următoare care sunt planurile sale profesionale pentru viitor!

Bună, Jean! Te-ai  putea prezenta cu câteva cuvinte cititorilor blogului nostru?

Bună! Eu sunt Jean Petrov și am 21 de ani. Orașul meu natal este Gabrovo, dar acum 6 luni am început să locuiesc în Sofia. Am absolvit programul Software University și acum studiez “Antreprenoriat” la Colegiul MT&M.

Ce t-a atras la programare și ai un limbaj de programare preferat?

Eram  un gamer și vream să creez un joc propriu. O zi am văzut informațiile despre cursul gratuit de programare la Software University și am hotărât să încerc.  Așa am aflat că aceasta este profesia mea viitoare. Nu am preferințe concrete, dar până acum  am programat mai ales cu limbajele  C# și JavaScript.

Care dintre cursurile programului a fost cel mai util pentru tine și de ce?

Toate cursurile mi-au fost de folos, dar dacă ar trebui să aleg unul preferat, acesta ar fi C# Web. Acest curs întrunește la un loc toate lucrurile învățate până acum. Probabil unul dintre motivele pentru care îmi place atât de mult acest curs este entuziasmul și energia cu care trainerii Ivaylo Kenova și Ivaylo Zhelev au predat materialul.

De ce ai ales Software University și care a fost ambianța în timpul studiilor?

Am făcut cunoștință cu metoda de predare și m-a impresionat mult faptul că partea practică a fost accentuată, iar sesiunile de training și examenele au fost pe deplin  în concordanță cu timpul liber al studenților. Ambianța a fost prietenească și astfel nu am simțit orele petrecute în învățare.

Care a fost cea mai mare dificultate pentru tine în timpul programului?

Lucrul cel mai greu pentru mine a fost să reușesc să-mi organizez timpul din cauza numeroaselor sarcini pe care le aveam, dar într-un anumit moment toate acestea au devenit o rutină și o parte din viața mea de zi cu zi.

Care sunt programatorii mai buni- femeile sau bărbații?

Fiecare om are abilitățile și calitățile sale. Poate să fie bun în ceea ce face, cu condiția că are dorința să se ocupe de acest lucru.

Ce abilități, în afară de cele de programare, ai reușit să dobândești la Software University?

Am învățat cum să fiu consecvent în acțiunile mele și să-mi organizez sarcinile în mod corect. Datorită proiectelor de echipă am învățat să lucrez în echipă și să-mi  exprim corect ideile și înțelegerile, ceea ce este de o mare importanță pentru succesul în mediul de lucru.

Diploma de la Software University te-a ajutat să-ți găsești cariera?

Diplomă m-a ajutat cu adevărat, dar aceasta trebuie să fie însoțită și de toate abilitățile și cunoștințele necesare. Adevărul este că puteți începe un job și fără o diplomă, dacă aveți calitățile necesare și dorința de a vă dezvolta. Așa cum am făcut și eu.

Unde te vezi peste 5 ani în plan profesional?

Mă văd ca senior developer сu renume și multe proiecte realizate în compania în care lucrez acum.

Și, în sfârșit – care este sfatul tău către toți studenții viitori care urmează să-și  înceapă studiile la Software University?

Aș sfătui pe toți studenții să facă lucrurile care le plac cu dorință și entuziasm. Nu renunțați pe drumul spre succes și fiți persistenți și răbdători! Asigurați-vă că în viitor veți merge la muncă cu dorință.  

Pentru mai multe povești de succes, urmăriți noua rubrică  “Code to success”! Dacă aveți și voi o poveste inspirată pe care doriți s-o împărtășiți cu noi, ne puteți scrie la adresa de email [email protected]. Iar dacă doriți să fiți la locul studenților noștri de succes, faceți primul pas aplicând pentru cursul gratuit Programming Basics de  AICI.