SoftUni România Blog: Învață Programare

Lecții gratuite de programare, antrenamente, cursuri, videoclipuri (Java, JavaScript, Python, C#, PHP, C++) de la SoftUni

FreeJavaProgrammingSoftware EngineeringTrainingsWeb Development

Patru motive din care să alegeți un curs Java

Înscrierea la un curs cu limbajul Java este o alegere foarte bună pentru orice programator începător. De ce? Din următoarele motive:

Java este lider de două decenii

Noi cu toții căutam siguranța și încercăm să minimizăm riscurile și să maximizăm succesul/ profitul. Acest lucru este valabil chiar atunci când facem o alegere cu privire la studiile noastre – ce vom învăța, unde vom învăța etc. În acest sens, un curs Java pentru începători ar fi cea mai sigură alegere. Limbajul este unul dintre cele mai populare tehnologii de programare în ultimii  20 de ani, iar acum 15 ani a dobândit cea mai mare popularitate. Acesta este mereu actualizat, este întotdeauna la curent cu dezvoltarea tehnologiilor și e adecvat față de nevoile utilizatorilor. Din toate aceste motive, Java are locul său stabil în practica cât la nivel internațional, atât și în Bulgaria. Iată și avantajele înscrierii la un curs Java:

O portabilitate bună

Anumite limbaje de programare sunt limitate de sistem sau de timpul dispozitivelor pentru care doriți să creați software. Java nu face parte din aceste limbaje. Limbajul Java este ușor de adaptat la multe și diverse platforme, ceea ce vă permite să creați aplicații multi- platformă  fără a fi nevoie să utilizați diferite limbaje sau tehnologii.

Mereu actual, cu o comunitate globală

După ce ați aflat de cât ani Java este prezent pe scena tehnologiilor de programare, probabil ați obținut o idee generală despre popularitatea acestuia. Adevărul este că în jurul limbajului s-a format o comunitate globală care participă în mod activ la suportul limbajului și contribuie la îmbogățirea capacitățile și funcționalitățile sale. Puteți găsi o cantitate imensă de resurse de învățare, tutoriale despre Java și documente cu privire la orice lucru mic pe care limbajul îl are de oferit.  Acesta este unul dintre motivele pentru care Java este mereu actual, chiar și două decenii în urma debutului său.

Perspectivitate

Presupun că vârsta limbajului va provoca pe unii dintre voi să-și pună întrebarea dacă acesta ar fi o condiție prealabilă pentru reducerea popularității sale în viitorul previzibil. Nu, vârsta nu e importantă, ceea ce este important este doar actualitatea unei tehnologii, iar Java este una dintre cele mai populare tehnologii.  Iată de ce un curs Java e o alegere cu bune perspective care merită timpul și eforturile noastre.


Dacă doriți să faceți cunoștință cu programarea cu Java, o puteți face gratuit, aplicând pentru cursul online Java pentru începători  „Programming Basics with Java“. Nu ratați șansa dvs. și aplicați acum pentru cursul Java gratuit АICI!