SoftUni România Blog: Învață Programare

Lecții gratuite de programare, antrenamente, cursuri, videoclipuri (Java, JavaScript, Python, C#, PHP, C++) de la SoftUni

Back-EndFront-EndInterviewProgrammingPythonSoftware EngineeringWeb Development

Interviu cu Ines Ivanova: “Folosesc Python, pentru că limbajul este foarte ușor și lizibil!”

Dragi prieteni, vă prezentăm pe Ines Ivanova. Ea are o mare experiență ca formator în diferite cursuri de la SoftUni și demonstrează calități impresionante în domeniul pedagogiei. Inițial, s-a înscris la SoftUni cu scopul de a dobândi niște cunoștințe fundamentale de programare, dar devine pasionată în așa măsură încât după doar câteva cursuri a început să lucreze ca Front-End Developer la o companie startup din domeniul Data Science. Totuși, o lăsăm să vă povestească despre ea însăși.

Ines: Numele meu este Ines Ivanova. Lucrez într-un startup care se ocupă de Data Science. Sunt acolo de la înființarea companiei, iar în momentul de față poziția mea e front-end developer. Am început să mă ocup de programare acum 2 ani, aplicând pentru cursul Programming Basics la Software University. Lucrez ca programator de 10 luni.

De ce ai ales tehnologia/limbajul de care te ocupi?

Ines: Fiind un Front-End Developer, eu scriu mai ales în JavaScript și TypeScript, dar atunci când mă ocup de Back-End Tasks, folosesc Python 3. Am ales să folosеsc Python, deoarece limbajul acesta e foarte ușor și lizibil, se poate citi repede și să fie create cu acesta funcționalitățile  esențiale ale unei aplicații pentru câteva minute.


Această tehnologie este potrivită pentru începători și de ce?
Ines: Python e un limbaj foarte potrivit pentru începători, pentru că este foarte lizibil. Este folosit în marile universități din Europa de vest  pentru formarea studenților. Este deosebit de potrivit pentru Data Science. Limbajul este scriptic și se poate trece cu ușurință la celelalte limbaje scriptice, cum ar fi JavaScript.

Ce ar putea aștepta studenții de la modulul “Python development”?

Ines: În cursul introductiv – Programming Basics se învață în mod literal „alfabetul” programării – de la variabile, prin verificări, până la diferitele bucle.
Al doilea curs este “Python fundamentals”. Acesta oferă cunoștințele de bază privind programare – funcții, liste, dicționare, clase și obiecte, moștenire, precum și bunele practici  pentru scrierea de cod. În al treilea curs, Django, studenții învață http, baze de date, solicitări, modele REST, munca cu framework.

Ce abilități vor dobândi studenții?

Ines: În urma modulului Python Development studenții vor avea cunoștințe de bază pentru munca cu Django și cunoștințe de bază pentru munca cu baze de date, precum și cunoștințe fundamentale privind diferite concepte ale programării. Își vor dezvolta gândirea algoritmică și abstractă, vor avea o direcție clar definită pentru dezvoltarea lor în profesia de Python Developer.

Care sunt posibilitățile de dezvoltare profesională în urma finalizării cu succes a modulului?

Ines: Oamenii vor avea cunoștințe suficiente pentru a putea construi o aplicație proprie cu Django. Modulul  Python Development oferă un set de cunoștințe și abilități care pun bazele trecerii către Data Science la o etapă mai târzie, în cazul în care sunteți interesați de acest domeniu, bineînțeles.

Îți mulțumim pentru răspunsurile interesante!

Dragi prieteni, dacă doriți să dobândiți cunoștințe profunde și bine structurate cu privire la programarea cu Python și la crearea de aplicații web cu  Django, cursul introductiv „Programming Basics” este primul pas spre acest obiectiv! Acest limbaj  e potrivit atât pentru începători, încât și pentru oamenii care au cunoștințe de bază privind programarea cu Python. Nu ratați șansa dvs.!