SoftUni România Blog: Învață Programare

Lecții gratuite de programare, antrenamente, cursuri, videoclipuri (Java, JavaScript, Python, C#, PHP, C++) de la SoftUni

Back-EndCode to SuccessFreeFront-EndInterviewProgrammingSoftware EngineeringTrainingsWeb Development

“Cu Programming Basics am făcut primii mei pași în lumea programării!”

În rubrica noastră dorim să împărtășim interviurile inspirate cu unii dintre cei mai de succes studenți ai noștri, oferindu-vă oportunitatea de a afla mai multe despre ei- cum au aflat că programarea este în sângele lor, ce i-a motivat să se dezvolte, care au fost provocările lor cele mai mari și alte chestii interesante. “Distrați-vă cu ceea ce faceți! Învățarea de noi lucruri este amuzantă, iar la Software University veți învăța lucruri noi și mișto în fiecare zi! Fiți persistenți, nu renunțați atunci când aveți dificultăți în calea programării și, înainte de toate – codați în fiecare zi!”, ne spune  Yohanes. Ce alte abilități a reușit să dobândească în timpul studiul la Software University și cum i s-a aprins interesul pentru profesia C# Web Developer, citiți în următoarele rânduri.

Bună, Yohanes! Te-ai  putea prezenta cu câteva cuvinte cititorilor blogului nostru?

Salut, eu sunt Yohanes Bogosyan. Am condus cursul Programming Basics în Pazardzhik în anul 2017, am fost stagiar la  eDynamix, am lucrat ca freelancer, iar în momentul de față sunt Junior full stack developer în SbTech.

Ce t-a atras la programare și ai un limbaj de programare preferat?

La programare m-a atras cel mai mult faptul că nu este aproape nici o limitare. Orice ai imagina, o poți coda! E un lucru foarte distractiv și e suficient de dificil pentru a nu deveni plictisitor. JavaScript și C# sunt limbajele mele preferate. C# îmi place, deoarece a fost primul limbaj de programare pe care l-am învățat și mi-a aprins interesul pentru programare, iar JavaScript îmi place, pentru că este un limbaj foarte flexibil și puternic.

Care dintre cursurile programului a fost cel mai util pentru tine și de ce?

Toate cursurile au fost foarte utile pentru mine, dar cursul cel mai util pentru mine a  fost Programming Basics. Cu ajutorul acestui curs am făcut primii mei pași în lumea programării. Tocmai acest curs mi-a trezit interesul pentru profesia C# Web Developer, fiindcă acolo am văzu și am înțeles logica completă a dezvoltării aplicațiilor web.

De ce ai ales Software University și care a fost ambianța în timpul studiilor?

Am ales Software University, pentru că mi l-a recomandat un prieten al meu care tocmai a absolvit și a început primul său job de programator. În ceea privește ambianța, pot spune că aceasta a fost prietenească și în același timp profesională.

Care a fost cea mai mare dificultate pentru tine în timpul programului?

Cel mai greu pentru mine a fost timpul în care învățam în modulul C# Web și trebuia să-l combin cu munca mea. Trebuia să mă pregătesc și pentru sesiunile cursului pe care l-am condus în Pazardzhik. Atunci eram trainer în cadrul cursului Programming Basics la Software University.

Care sunt programatorii mai buni- femeile sau bărbații?

Cred că oricine care are dorința și mereu încearcă să se dezvolte, poate deveni un programator bun. Același lucru este valabil pentru orice altă profesie și de aceea nu cred că sexul are importanță în acest caz. Ceea ce e important e să ai dorința și persistența necesare pentru a-ți obține scopurile!

Ce abilități, în afară de cele de programare, ai reușit să dobândești la Software University?

Am reușit să dobândesc mai multă încredere în sine și în cunoștințele mele, am învățat cum să-mi fac CV-ul profesional. Mi-am extins portofoliul și am făcut cunoștință cu mulți oameni cu care pot face un schimb de experiență profesională.

Diploma de la Software University te-a ajutat să-ți găsești cariera?

Cu siguranță, diploma și certificatele mele de la Software University mi-au dat un început bun în găsirea unui loc de muncă. În timpul căutării primului meu job ca stagiar nu aveam deloc o experiență profesională, dar certificatele mele de la Software University m-au ajutat să fiu invitat la interviu. Cunoștințele dobândite acolo m-au ajutat să mă prezint bine la interviu și să obțin jobul.

Unde te vezi peste 5 ani în plan profesional?

Mă văd ca Senior full stack developer în compania în care lucrez acum.

Și, în sfârșit – care este sfatul tău către toți studenții viitori care urmează să-și  înceapă studiile la Software University?

Înainte de toate, îi voi sfătui să se distreze cu ceea ce fac! Învățarea de noi lucruri este amuzantă, iar la Software University veți învăța lucruri noi și mișto în fiecare zi! Să fie persistenți, să nu renunțe atunci când au dificultăți în calea programării și, înainte de toate – să codeze în fiecare zi!

Pentru mai multe povești de succes, urmăriți noua rubrică  “Code to success”! Dacă aveți și voi o poveste inspirată pe care doriți s-o împărtășiți cu noi, ne puteți scrie la adresa de email [email protected]. Iar dacă doriți să fiți la locul studenților noștri de succes, faceți primul pas aplicând pentru cursul gratuit Programming Basics de  AICI.