SoftUni România Blog: Învață Programare

Lecții gratuite de programare, antrenamente, cursuri, videoclipuri (Java, JavaScript, Python, C#, PHP, C++) de la SoftUni

Back-EndC#Code to SuccessFreeFront-EndProgrammingTrainingsWeb Development

” În doar 3 ani de student la Software University am devenit arhitect software la Vivacom!”

În rubrica noastră dorim să împărtășim interviurile inspirate cu unii dintre cei mai de succes studenți ai noștri, oferindu-vă oportunitatea de a afla mai multe despre ei- cum au aflat că programarea este în sângele lor, ce i-a motivat să se dezvolte, care au fost provocările lor cele mai mari și alte chestii interesante. “Software University este un loc unic unde studenții merg cu adevărat să învețe, ci nu numai să îndeplinească o formalitate. Ambianța este prietenoasă și stimulatoare! Pregătirea este orientată spre practică și sprijină la dezvoltarea unor abilități care nu pot fi dezvoltate doar prin învățarea teoriei.”, spune Lyubozar. Care după el sunt calitățile cheie  pentru realizarea viitoare, citiți în rândurile următoare.

Bună, Lyubozar! Te-ai  putea prezenta cu câteva cuvinte cititorilor blogului nostru?

 

Bună! Eu sunt Lyubozar și am 33 de ani. Căsătorit, cu doi copii, fost farmacist și arhitect software actual la Vivacom. Am făcut primul pas în lumea programării acum aproximativ 3 ani.

Ce t-a atras la programare și ai un limbaj de programare preferat?

Întotdeauna am avut o inclinație către gândirea logică, iar tocmai  gândirea logică stă la baza programării. Am fost norocos că Svetlin Nakov  mi-a predat primele lecții, deoarece el știe cum să trezească interesul oamenilor pentru programare. Am încercat câteva limbaje de programare, dar cred că С# este cel mai potrivit pentru mine. Acest limbaj este intuitiv, ușor de scris și inteligibil.  Platforma .Net oferă multe  avantaje care lipsesc la celelalte limbaje.

Care dintre cursurile programului a fost cel mai util pentru tine și de ce?

Toate cursurile au fost utile pentru mine, dar pot distinge C# Web ca fiind punctul de întâlnire a tuturor cunoștințelor dobândite până acum. Studenții au oportunitatea de a construi o soluție integrală – aplicație Web pe care s-o atașeze la portofoliul lor.

De ce ai ales Software University și care a fost ambianța în timpul studiilor?

Software University este un loc unic unde studenții merg cu adevărat să învețe, ci nu numai să îndeplinească o formalitate. Ambianța este prietenoasă și stimulatoare! Pregătirea este orientată spre practică și sprijină la dezvoltarea unor abilități care nu pot fi dezvoltate doar prin învățarea teoriei.

Care a fost cea mai mare dificultate pentru tine în timpul programului?

În timpul programului lucram ca farmacist, sunt căsătorit și am multe sarcini. Pe lângă Software University, eu sunt student și la Universitatea de Telecomunicații și Poștă. Toate acestea mă lasă cu puțin timp pentru a practica acasă, dar cu perseverență, tenacitate si dorința totul poate fi realizat.

Care sunt programatorii mai buni- femeile sau bărbații?

Sexul nu are importanță. Singurul lucru important este dorința! Programarea este potrivită pentru orice om cu gândire logică.

Ce abilități, în afară de cele de programare, ai reușit să dobândești la Software University?

Am reușit să-mi dezvolt abilitățile de organizare, gândirea logică, abilitățile de muncă în echipă și perseverența. Toate acestea reprezintă abilitățile cheie pentru o carieră de succes!

Diploma de la Software University te-a ajutat să-ți găsești cariera?

Cunoștințele și abilitățile sunt cele mai valoroase lucruri pe care mi le-a oferit Software University! Centrul de carieră al universității m-a ajutat să-mi descopăr cariera potrivită. Bineînțeles că angajatorii se uită la certificate și diplome care nu trebuie să fie subestimate.

Unde te vezi peste 5 ani în plan profesional?

5 ani sunt o perioadă destul de lungă, iar lucrurile se dezvoltă foarte rapid. Sper că voi fi pe creasta valului noilor tehnologii și că voi lucra în cadrul unor proiecte mari și semnificative.

Și, în sfârșit – care este sfatul tău către toți studenții viitori care urmează să-și  înceapă studiile la Software University?

Îi voi sfătui să fie răbdători și perseverenți în ceea ce fac. Este foarte important să găsească plăcere în ceea ce fac, iar după aceea și succesul va veni. Drum bun!

Pentru mai multe povești de succes, urmăriți noua rubrică  “Code to success”! Dacă aveți și voi o poveste inspirată pe care doriți s-o împărtășiți cu noi, ne puteți scrie la adresa de email [email protected]. Dacă doriți să fiți la locul studenților noștri de succes, faceți primul pas aplicând pentru cursul gratuit Programming Basics de  AICI.