SoftUni România Blog: Învață Programare

Lecții gratuite de programare, antrenamente, cursuri, videoclipuri (Java, JavaScript, Python, C#, PHP, C++) de la SoftUni

FreeJavaScriptProgrammingSoftware EngineeringTrainingsWeb Development

Avantajele de a învăța JavaScript ca primul limbaj de programare

Oamenilor nespecialiști li se pare că dezvoltarea software se concentrează în jurul unui număr mic de direcții, dar oricine care s-a uitat cu mai multă atenție ar putea vedea clar că în fiecare zi varietatea diferitelor practici crește. La început acest fapt ar fi foarte descurajant pentru cineva care abia a intrat în lumea tehnologiilor, dar acest sentiment nu este deloc întemeiat, deoarece la nivel începător aproape orice limbaj modern de programare vă poate învăța cum să creați logica de programare și de a vă încadra gândirea în limitele acesteia.

Una dintre cele mai populare opțiuni astăzi este JavaScript care acum este într-o perioadă de dezvoltare accelerată și devine tot mai utilizat. Iată și avantajele de a începe cu acest limbaj:

Este ușor să începeți

JavaScript nu cere o pregătire specială sau setări, fiindcă este executat pe deplin prin intermediul browserului. Puteți să începeți să programați în doar câteva minute, fiindcă nu aveți nevoie de compilatori sau de medii de dezvoltare specifice.

Acoperă dezvoltarea web în întregime

Cu ajutorul JavaScript puteți construi nu numai partea front-end a unei aplicații sau site, ci și prin unele tehnologii care se bazează pe acest limbaj puteți dezvolta de la zero o aplicație completă. În afară de toate acestea, puteți deja crea și aplicații mobile și desktop.

Obțineți rezultatele foarte rapid

După ce începeți să învățați limba, puteți începe rapid să creați un software funcțional, precum și să contribuiți la proiectele dvs. personale cu puțin efort. Acest lucru vă ajută să vă mențineți motivarea de a vă dezvolta și mai repede, fiind motivați  să îmbunătățiți codul deja funcțional.

O bogăție de tehnologii și cadre

JavaScript vă poate oferi o mare varietate de funcționalități gata, sub forma unor biblioteci sau întregi cadre tehnologice ceea ce vă poate permite să obțineți cu ușurință rezultate care ar necesita mult mai mult efort cu un limbaj alternativ. Aflați mai multe despre profesia JavaScript Developer.

Descoperiți astăzi  tot ceea ce vă va poate oferi JavaScript aplicând pentru cursul nostru  “Programming Basics ”. Înscrieți-vă astăzi și porniți pe calea succesului!