SoftUni România Blog: Învață Programare

Lecții gratuite de programare, antrenamente, cursuri, videoclipuri (Java, JavaScript, Python, C#, PHP, C++) de la SoftUni

Code to SuccessInterviewLATESTProgrammingSoftware EngineeringTrainingsWeb Development

“Am ales să continuu studiile mele la Software University și am plecat de la Universitatea tehnică!”

În rubrica noastră dorim să împărtășim interviurile inspirate cu unii dintre cei mai de succes studenți ai noștri, oferindu-vă oportunitatea de a afla mai multe despre ei- cum au aflat că programarea este în sângele lor, ce i-a motivat să se dezvolte, care au fost provocările lor cele mai mari și alte chestii interesante. Pentru mine diploma nu are importanță. Mai importante sunt abilitățile și cunoștințele pe care le-am dobândit la Software University. Acestea îmi deschid o întreagă lume de oportunități!”, împărtășește Nedelcho. Nu ratați să citiți în următoarele rânduri ce l-a atras la programare!

Bună, Nedelcho! Te-ai  putea prezenta cu câteva cuvinte cititorilor blogului nostru?

Bună! Mă numesc Nedelcho Penev și am 34 de ani. Am absolvit la New Bulgarian University cu specialitatea de editare cinematografică și de televiziune, iar acum  îmi termin studiile la Software University.

Ce t-a atras la programare și ai un limbaj de programare preferat?

După o perioadă de rătăcire și de lucru în locuri nesatisfăcătoare și nesănătoase, m-am dat seamă că educația pe care am primit-o nu-mi va fi de folos. Voi avea nevoie de ceva care să nu aibă granițe, diplome și bariere lingvistice. Ceva universal. Și pentru mine, programarea este tocmai asta. Primul lucru pe care l-am făcut când m-am întors în Bulgaria a fost să încep un master la Universitatea Tehnică.

Am trecut modulele Java la Software University, dar C# și .Net îmi plac mai mult decât Java. De asemenea, îmi place și JavaScript și libertatea pe care o oferă. Precum și cadrele la acesta – mai ales Angular.

Care dintre cursurile programului a fost cel mai util pentru tine și de ce?

Java web și mai ales primul curs din modul. Să observ cum Ivaylo Zhelev și Ivan Yonkov au scris de la zero un framework asemănător cu Spring mi-a deschis ochii și atunci am realizat cât de puțin știu și încă cât de mult am de învățat.

De ce ai ales Software University și care a fost ambianța în timpul studiilor?

Am aflat despre Software University de la un prieten care m-a rugat să mă duc cu el la una dintre sesiunile de training din cadrul cursului  Programming Basics. Imediat m-a impresionat faptul că niște oameni tineri și entuziaști ne explică într-un limbaj inteligibil și accesibil lucruri care la primă vedere par destul de complicate. Din păcate sau de bucurie, nu m-am mai întors la Universitatea tehnică și mi-am continuat studiile la Software University.

Care a fost cea mai mare dificultate pentru tine în timpul programului?

Cursul de algoritme. Cel mai greu, cel mai interesant și cel mai motivațional. Este o vrajă asupră mea de fiecare dată când mă înscriu la acest curs. M-am înscris de două ori și de două ori se întâmplă niște lucruri care mă împiedică să mă concentrez pe deplin asupra cursului. Dar asta este unul dintre cele mai bune lucruri în Software University – dacă nu ai succes de prima oară, întotdeauna poți încerca din nou. 

Ce abilități, în afară de cele de programare, ai reușit să dobândești la Software University?

Întotdeauna am avut dificultăți să vorbesc în fața multor oameni. De câteva ori însă a fost nevoie să susțin niște proiecte și lucrări de echipă, ceea ce m-a ajutat într-o anumită măsură să-mi depășesc disconfortul și să mă simt mai bine.

Diploma de la Software University te-a ajutat să-ți găsești cariera?

Sper că în cel mai scurt timp diploma mă va ajuta. Dar pentru mine diploma nu are importanță. Mai importante sunt cunoștințele și abilitățile pe care le-am dobândit la Software University. Acestea îmi deschid o lume întreagă de oportunități.

Unde te vezi peste 5 ani în plan profesional?

Mă văd puțin mai bătrân, dar cu același entuziasm pentru programare și noile tehnologii.

Și, în sfârșit – care este sfatul tău către toți studenții viitori care urmează să-și  înceapă studiile la Software University?

Îmi voi permite să citez domnul Nakov: Pentru a deveni buni programatori, este nevoie să munciți din greu.” Și aș adăuga, munciți din greu, urmăriți-vă visurile, dar nu uitați să aveți grijă de mintea și corpul dvs. Găsiți un hobby care nu are legătură cu calculatoare.

Pentru mai multe povești de succes, urmăriți noua rubrică  “Code to success”! Dacă aveți și voi o poveste inspirată pe care doriți s-o împărtășiți cu noi, ne puteți scrie la adresa de email [email protected]. Iar dacă doriți să fiți la locul studenților noștri de succes, faceți primul pas aplicând pentru cursul gratuit Programming Basics de  AICI.