SoftUni România Blog: Învață Programare

Lecții gratuite de programare, antrenamente, cursuri, videoclipuri (Java, JavaScript, Python, C#, PHP, C++) de la SoftUni

Back-EndFront-EndInterviewJavaJavaScriptLATESTProgrammingSoftware EngineeringTrainingsUncategorizedWeb Development

Noul nostru model de învățare

SoftUni Interactive este aproape aici! Cea mai recentă adăugire la familia SoftUni va schimba lucrurile destul de mult. Începem cu un nou model bazat pe abonament, care vă permite să studiați oricând doriți, oriunde doriți. Pentru a vă familiariza cu SoftUni Interactive, ne-am dus  direct la sursă – unul dintre principalii oameni din spatele companiei – Svetlin Nakov.

Spuneți-ne mai mutle despre model bazat pe abonament

Modelul bazat pe abonament la SoftUni Interactive oferă posibilitatea de a învăța cu propria viteză, de a începe în orice moment și de a plăti lunar. Dacă petreceți mai mult timp învățând sau sunteți un cursant rapid, veți deveni un inginer software abil și vă veți găsi un loc de muncă mai repede și costul total al educației va fi mai mic. Dacă investiți mai puțin timp și efort în învățare, durata educației dvs. tehnologice va fi mai lungă și costul total al acesteia va fi mai mare.

Îi încurajăm pe studenții noștri să depună mai multe eforturi în educația lor în domeniul dezvoltării de software, deoarece acest lucru îi va face să aibă mai mult succes. Dacă cineva petrece 10-12 ore pe zi, 7 zile pe săptămână învățând cu SoftUni (aproximativ 70-80 de ore pe săptămână), acesta va avea nevoie de 6 până la 10 luni să absolve  și să-și găsească un loc de muncă ca inginer de software junior sau stagiar. Dacă cineva investește în învățare 2-3 ore / zi, acesta va avea nevoie de 2-3 ani pentru a absolvi și a începe un job tehnologic în industria IT.

Credem că un model bazat pe abonament are ca rezultat o educație mai bună și realizări mai mari pentru studenți decât modelul „freemium”, deoarece atunci când oamenii plătesc o taxă, sunt mai dedicați, mai motivați și petrec mai mult timp învățând. La SoftUni oferim o educație accesibilă de înaltă calitate, care s-a dovedit a funcționa mai bine decât educația gratuită. Personal, am o mulțime de experiență cu ambele modele în ultimii 15 ani și prefer să colectez taxe accesibile și să lucrez cu studenți motivați și foarte angajați, în loc să am milioane de oameni neimplicați (ca în multe alte platforme). La SoftUni creăm profesioniști, iar acest lucru este imposibil de realizat fără angajamentul și munca grea a cursanților.

Ce fel de  sprijin  oferim studenților noștri?

Să învățați cu un mentor într-un grup este mult mai bine și mai eficient decât să învățați singuri, fără niciun ajutor. Când învățați ceva nou, veți avea întotdeauna întrebări. SoftUni oferă suport dedicat rapid și extrem de eficient pentru toți studenții prin intermediul Centrului de ajutor. Centrul de ajutor SoftUni este un sistem modern de mentorat, bazat pe întrebări și răspunsuri, încorporat în clasa interactivă.

Când aveți o întrebare tehnică, referitoare la rezolvarea unei anumite probleme practice sau a unei probleme mai generale, puteți întreba cu doar câteva clicuri. Echipa de mentorat va răspunde imediat sau în câteva ore. Avem o echipă solidă de profesioniști în dezvoltarea de software care vă vor răspunde cu atenție la întrebări, vă vor remedia eroarea în cod, vă vor oferi îndrumări tehnice și vă vor oferi sfaturi despre cum să programați mai bine. Puteți cere ajutor pentru rezolvarea unei probleme, puteți solicita o revizuire a codului sau puteți solicita explicații suplimentare despre un anumit concept.

Învățarea cu un mentor este un avantaj imens! Pe lângă conținutul de învățare de înaltă calitate și motorul  de învățare interactiv, platforma SoftUni vă va oferi în mod constant ajutor de la dezvoltatori experimentați (nu dintr-un chatbot). Veți studia cu un mentor, și nu singur. Acest lucru stimulează motivația, mărește realizările, economisește mult timp și vă îmbunătățește constant abilitățile. Mentoratul este esențial pentru educația modernă și la SoftUni lucrăm din greu pentru a ne asigura că toate întrebările primesc un răspuns rapid.

 Care sunt beneficiile învățării auto-ritmate?

Modelul auto-ritmat de învățare a dezvoltării software este flexibil și le permite studenților să își facă propriul program. Spre deosebire de învățarea programată, modelul auto-ritmat permite tuturor să înceapă educația tehnologică imediat în orice moment și să petreacă cât mai mult timp învățând pe cât au și sunt dispuși să dedice. Cu modelul auto-ritmat, programul de învățare este individual și foarte flexibil. Unele zile studenții pot petrece 10 ore învățând și alte zile – doar 30 de minute. Acest lucru depinde de propriul program, motivație și angajament. Ei pot cere ajutor în orice moment și vor primi întotdeauna un răspuns și asistență.

Spuneți-ne mai multe despre  tipul de cursuri care vor fi disponibile pentru studenți

Platforma de învățare interactivă SoftUni începe cu două trasee de învățare: Java Web Developer și JavaScript Web Developer. Acestea sunt cele mai căutate posturi de muncă din industria ingineriei software din lume pentru 2020, potrivit LinkedIn Jobs.

Traseul de învățare „Java Web Developer” începe de la zero și oferă toate abilitățile tehnice și non-tehnice pentru a începe un job ca dezvoltator Java junior sau stagiar.

•             Învățarea programării și Java începe de la abilitățile de bază de codificare (IDE, comenzi, variabile, enunțuri condiționale și bucle) cu limbajul Java și IntelliJ IDEA, rezolvarea problemelor (prin rezolvarea a sute de probleme practice), lucrul cu structuri de date de bază (tablouri, liste și hărți) și folosind API-uri de programare Java de bază.

•             Apoi, traseul de învățare continuă cu o prezentare generală a conceptelor și tehnologiilor moderne de dezvoltare software (programare orientată pe obiecte, front-end, back-end, baze de date și dezvoltare web, paradigme de programare bazate pe evenimente și asincrone).

•             Apoi, cursanții intră profund în programarea orientată pe obiecte (OOP), clase, interfețe, moștenire, polimorfism, tratarea excepțiilor, testarea unității, design-ul orientat pe obiecte, design patternu-urile  și calitatea codului.

•             După ce au fost  învățate  elementele fundamentale ale programării Java, vine modulul Baze de date.  Acesta oferă cunoștințe și abilități pentru a lucra cu baze de date relaționale, a proiecta și dezvolta aplicații și sisteme de baze de date, utilizând serverul de baze de date MySQL, limbajul SQL și folosind cadre de cartografiere obiect – relațională (tehnologii ORM) precum Hibernate și Spring Data, lucrând cu JSON, XML și tehnologii legate de date.

•             Apoi, vine backend-ul și modulele de dezvoltare web. Oferă cunoștințe tehnice și abilități practice pentru dezvoltarea back-end în Java: crearea de aplicații web bazate pe date cu Spring Boot și Spring MVC și dezvoltarea API-urilor de pe server cu Spring Data REST.

•             În cele din urmă, modulul de dezvoltare front-end oferă abilități practice pentru a proiecta și dezvolta aplicații front-end moderne pentru platforma HML5, folosind HTML, CSS, JavaScript și AJAX și cadrele și bibliotecile front-end JavaScript precum React.

              Traseul de învățare „JavaScript Web Developer” începe de la zero și oferă toate abilitățile                            tehnice și non-tehnice pentru a începe un job ca dezvoltator JavaScript junior sau stagiar.

•             Învățarea programării cu JavaScript începe de la abilitățile de codificare de bază (IDE, comenzi, variabile, enunțuri condiționale și bucle) cu limbajul JavaScript și codul Visual Studio, rezolvarea problemelor (prin rezolvarea a sute de probleme practice) și lucrul cu structuri de date de bază (matrici,obiecte și map-uri).

•             Apoi, traseul e învățare continuă cu o imagine de ansamblu asupra conceptelor și tehnologiilor moderne de dezvoltare software (paradigmele orientate pe evenimente, bazate pe componente și  asincrone, programare funcțională, programare orientată pe obiecte, front-end, back-end, baze de date și dezvoltare web), împreună cu primii pași în construirea unui front-end simplu cu HTML, CSS, JavaScript și DOM (Modelul de obiecte document în browserele web).

•             Apoi, cursanții intră profund în programarea JavaScript și se familiarizează  cu  conceptele și tehnologiile, funcțiile, programarea funcțională și expresiile lambda, programarea asincronă, promisiunile, funcția async  și cuvântul-cheie await, utilizarea de obiecte și clase, gestionarea erorilor, testarea unității și scrierea unui cod de înaltă calitate.

•             După ce au învățat elementele fundamentale ale programării  cu JavaScript, studenții învață elementele fundamentale ale dezvoltării front-end-ului web: protocolul HTTP, construirea interfeței de utilizator bazate pe web (UI) utilizând HTML, CSS și modelul DOM în browserele web, folosirea AJAX pentru a accesa serviciile RESTful back-end, împreună cu utilizarea motoarelor de șablonare și a bibliotecilor de rutare pentru a crea aplicații simple cu o singură pagină (SPA). În plus, studenții obțin experiența cu bibliotecile și cadrele populare de dezvoltare  front-end în JavaScript: React și Angular.

•             În continuare, vin modulele  backend JavaScript și  dezvoltare web. Oferă cunoștințe tehnice și abilități practice pentru dezvoltarea back-end cu JavaScript, Node.js, baze de date NoSQL și MongoDB: crearea de aplicații web bazate pe date și API-uri de pe server cu Node.js, MongoDB și Express.js.

•             În cele din urmă, modulul HTML și CSS avansat adaugă abilități practice pentru a construi o interfață de utilizator modernă, pagini web și site-uri web cu HTML, CSS, sisteme de rețea, preprocesoare CSS, cadre CSS și alte tehnologii web front-end.

SoftUni Interactive este chiar după colț. Platforma va fi lansată oficial la începutul anului 2021 și suntem mai încântați ca niciodată! Simțiți-vă liberi să ne urmăriți pe rețelele de socializare, astfel încât să puteți urmări ultimele noastre dezvoltări!