SoftUni România Blog: Învață Programare

Lecții gratuite de programare, antrenamente, cursuri, videoclipuri (Java, JavaScript, Python, C#, PHP, C++) de la SoftUni

C#Code to SuccessInterviewProgrammingSoftware EngineeringTrainingsWeb Development

Învață programare: “Software University a devenit locul meu preferat în viața mea de zi cu zi.”

În rubrica noastră dorim să împărtășim interviurile inspirate cu unii dintre cei mai de succes studenți ai noștri, oferindu-vă oportunitatea de a afla mai multe despre ei- cum au aflat că programarea este în sângele lor, ce i-a motivat să se dezvolte, care au fost provocările lor cele mai mari și alte chestii interesante. “Software University a devenit locul meu preferat în viața mea de zi cu zi.”, împărtășește Alexander. Nu ratați să citiți în rândurile următoare ce l-a atras pe Aleksandar la programare!

Bună, Alex! Te-ai  putea prezenta cu câteva cuvinte cititorilor blogului nostru?

Numele meu este Alexander Ivanov, am fost  născut în orașul Veliko Tarnovo și am 17 ani. Am văzut din întâmplare o emisiune despre domnul Svetlin Nakov și activitatea acestuia. Informațiile cu care am făcut cunoștință atunci mi-au stârnit  interesul pentru persoana  și compania lui. Ca să fiu sincer, până în acel moment, căutam o astfel de formare, dar nu eram prea bine orientat exact ceea ce căutam. Urmărind emisiunea, ceva din interiorul meu mi-a spus că am găsit în sfârșit ceea cea am căutat întotdeauna.

Ce t-a atras la programare și ai un limbaj de programare preferat?

Ca orice copil mic, și eu eram pasionat de calculatoare și jocuri pentru calculator. Dar odată cu înaintarea în vârstă am descoperit că calculatoarele nu erau doar pentru plăcere și jocuri, că viitorul lor ar fi în relație foarte strânsă cu dezvoltarea umanității. Adeseori citesc pe internet că în viitorul apropiat calculatoarele vor modifica aspectul profesiilor și majoritatea le vor utiliza ca instrument de implementare în fluxul de lucru. Astfel s-a trezit dorința mea de a mă dedica programării și programarea a devenit activitatea principală în realizarea mea profesională. În ceea ce privește limbajul meu de preferat de programare, bineînțeles că acesta este C#. la SoftUni am găsit multe tutoriale de programare pentru începători care m-au ajutat să-l învăț bine.

Care dintre cursurile programului a fost cel mai util pentru tine și de ce?

Baza mea de comparație e prea mică, fiindcă am trecut doar două module. Pot spune cu siguranță că cursul Programming Basics m-a orientat corect și mi-a oferit multe clarificări cu privire la programare și dacă aceasta este activitatea de  care am dori să mă ocup.

De ce ai ales Software University și care a fost ambianța în timpul studiilor?

Răspund la această întrebare cu mare plăcere. Universitatea Software a devenit locul meu preferat în viața mea de zi cu zi. Acolo am făcut cunoștință de un mod de predare cu totul nou care  pentru primă dată îmi oferă o plăcere reală și nu mă hărțuiește ca procesul obișnuit de învățare. Aici am descoperit că ingineria software este subiectul meu preferat și aceasta nu se datorează doar faptului că este modernă, ci pentru că trainerii sunt capabili să mă motiveze și să mă învață în domeniul programării. 

Care a fost cea mai mare dificultate pentru tine în timpul programului?

După cum am deja spus, pregătirea  este la un nivel foarte înalt, dar ceea ce mă deranjează puțin este lipsa de timp suficient pentru a însuși lucrurile noi prin clarificare și exerciții. Cred că avem nevoie de mai mult timp pentru a învăța programarea mai bine.

Ce abilități, în afară de cele de programare, ai reușit să dobândești la Software University?

În procesul de formare, Academia ne pregătește nu numai pentru ingineria software, ci și pentru modul de a ne găsi locul în societate. Noi, programatorii, suntem în primul rând ființe umane și, ca atare, noi trebuie să ne realizăm potențialul în mediul nostru, să ne găsim locul potrivit acolo.

Unde te vezi peste 5 ani în plan profesional?

Am venit la academie cu un vis și sper că peste 5 ani visul meu s-ar realiza. Și anume, sper că voi fi un dezvoltator software tânăr cu încredere în viitorul său, care și-a găsit  locul demn, sper în Bulgaria, și care lucrează cu companii din toată lumea.

Și, în sfârșit – care este sfatul tău către toți studenții viitori care urmează să-și  înceapă studiile la Software University?

Că au ales locul potrivit pentru pregătirea lor și să nu piardă nici o zi fără să studieze singuri acasă, pentru că, după cum a spus poetul, “Drumul este îngrozitor, dar glorios…”

Pentru mai multe povești de succes, urmăriți noua rubrică  “Code to success”! Dacă aveți și voi o poveste inspirată pe care doriți s-o împărtășiți cu noi, ne puteți scrie adresa de email [email protected]. Iar dacă doriți să fiți la locul studenților noștri de succes, faceți primul pas aplicând pentru cursul gratuit Programming Basics de  AICI.